Ismerd meg a dropshipping rendszert!

Vállalkoznál, de nincs sok pénzed az induláshoz? Minimális összeggel egy jól működő vállalkozást építhetsz fel, egy számítógép mögül.

JÓL HANgzik?

Képzeld el...

…hogy van egy olyan webáruházad, amivel napi egy-két órát kell csak foglalkoznod. Szinte teljesen automatikusan működik. Beérkezik a rendelés, Te vagy a robot továbbítja a nagykerhez, aki kiszállítja a vevődnek. Nem kell csomagolnod, a szállítást napi szinten intézni, csak a gép mögött ülve nézni, hogy mennyi vásárlód van. Nem kell árukészletet tartani, raktározni, leltározni. Rajtad csak átfolyik a pénz, a haszon marad a számládon. Túl jól hangzik? Pedig a lényege ez, de azért nézzük meg a részleteket. Hisz ingyen pénz soha sincs, akkor mindenki ezt csinálná.

Hogyan is működik?

A dropshipping lényege, hogy nem kell árukészletbe fektetned sok-sok pénz. Neked csak kereskedni kell, a merketinggel foglalkozni. Az érdemi munkát egy számítógép mellől el tudod végezni, logisztikát egy másik cég végzi helyetted. 

Termékválasztás

Keress egy, vagy több terméket, amit szívesen értékesítenél, amiben látsz fantáziát. Nézz körül a piacon, hogy hol és mennyiért lehet megvásárolni.

Dropshipper

Ha megvannak a termékek, keresni kell egy olyan dropshipper nagykert, aki ezeket értékesíti. Lehetőleg európait válassz, a gyorsabb kiszállítás miatt.

Értékesítés

Innentől már csak az a dolgod, hogy egy webáruházat készítesz és bejáratod a piacon, reklámozol különböző csatornákon keresztül és minél többet értékesítesz.

Mitől lesz ez jól működő?

Mint minden sikeres vállalkozás, attól lesz jó, ha azt profin végzed. Ebben az esetben van egy gyors, modern, reszponzív webáruházad. Értesz az online marketinghez. Tudod miként kell hirdetni, vásárlókat terelni az áruházadba. Valamint nem árt mindehhez jó termékeket választani, ami kell is az embereknek.

Lehet, hogy mindez könnyen hangzik, de valójában nem is annyira könnyű. Rengeteg mindent árulnak a neten. Sok-sok áruház van. Ezért nagyon fontos a termékválasztás. Olyan terméket találni, ami kell az embereknek, amivel tudsz hatni az érzésekre. Jó értékesítő szövegeket kell írni, ami meg is fogja a vásárlót. Szép képekkel bemutatni azt. Majd jön a neheze, közönséget építeni, majd pénzért hirdetni. Igen, itt kell beletenni a kis tőkét, és persze ehhez is érteni kell, hogy miként indítasz kampányt a facebookon, illetve hogyan hirdetsz az instagramon. És természetesen kell egy jó dropshipper partner is, aki gyorsan és gond nélkül kiszolgál.

Nem kell egyedül, tudok segíteni.

photo-1488998527040-85054a85150e

Kiválasztjuk a terméket

Segítek a termékválasztásban. Ha nincs ötleted, akkor adok is párat, hogy mivel érdemes próbálkozni.

photo-1502465771179-51f3535da42c

Dropshipper keresés

Ez a legnehezebb feladat, mert Európában még nem annyira elterjedt, mint Amerikában, de azért vannak megoldások.

photo-1518169640858-0d622b058e5c

Felépítjük a vállalkozást

Ezután jön a webáruház és az online marketing kampányok elkészítése, amik hozzák majd a profitot.

Tényleg csak egy számítógép kell hozzá?

Valójában igen. Ha minden fel van építve, nagy része automatizálva téve, akkor csak annyi a dolgod, hogy új kampányokat, akciókat találj ki. Esetleg új termékeket találj. Ez pedig napi pár órában, vagy heti pár órában elvégezhető.

Még egyszerűbbre vágysz?

Akkor vegyél kész áruházat

Ha nem akarod végigjárni mindezt, akkor vegyél egy összeállított, teljesen készre beállított áruházat. Azért, hogy ne csak beszéljek róla, össze is tettem egyet. Meg tudod nézni. Úgy működik, ahogy fent olvastad. Megvan a partner, fel vannak töltve a termékek. Az áruház jelenleg is működik. Már csak az értékesítéssel kell foglalkozni.

Márkás női táskákat árulhatsz. Igényes, divatos, európai márkák találhatóak csak meg az áruházban. A célközönség ennek megfelelően, azok, akik nem az olcsó kínait keresik. Így meg is tudják fizetni a középkategóriás árakat.

Ha eddig végigolvastad, akkor érdekelhet a rendszer

Kis tőkével, ennél tökéletesebb modell nem sok van. Próbáld ki, akár egyedül, akár a segítségemmel.

Küldj üzenetet!

Pár jó tanács a dropshippinghez

Az egésznek kulcsa a jó termékválasztás. Ha olyan terméket forgalmazol, ami minden áruházban kapható, és csak az ár dönt, akkor nagyon jó és olcsó beszállítót kell találnod. Nem érdemes árversenybe belemenni. A dropshipping nem a nagy haszonkulcsról szól, pont a rendszer kényelme miatt, hisz többen foglalkoznak ezzel. Ezért érdemes kutatni a neten, hogy mik azok a termékek, amiknél nem feltétlen kell árversenybe belemenni. Amivel tudsz az érzelmekre hatni, például kozmetikum, divat, ajándéktárgyak, stb.

Nem érdemes műszaki cikkeket választani, bármennyire is mennek a neten. Itt csak az ár fog számítani. Úgy is ott veszik meg, ahol olcsóbb. Ráadásul, ha nem működik, a garanciát már Neked kell intézni. Inkább válassz műszaki cikkekhez kiegészítőket. Pl: prémium telefonokhoz, prémium telefontok.

Magyarországon kevés olyan cég van, ami dropshipping rendszerben dolgozik. Van pár nagyker, de még nem igazán terjedt el. Amerikában és Kínában sok ilyen céget lehet találni. Lásd Alibaba, Aliexpress, Amazon. Sok ilyen webáruházat találni, ahol megrendeled a terméket és ugyanúgy Kínából fogod megkapni. Olcsón beszerzik és dupla, vagy tripla haszonnal eladják. Klasszikus dropshipping rendszer, de nem túl életképes. Hisz magyar webáruházban vásárol az illető, de így is 15-30 napot kell várnia a termékre. Ezzel az erővel ő is megrendelhette volna olcsóbban a Wish-ről, vagy az Aliexpressről. Nem tartom életképes modellnek. Aki egyszer vásárol egy ilyen helyről nem fog visszatérni.

Európai nagykereket érdemes keresni. Ahol minőségibb árukat kapsz, és a szállítási idő is 4-10 nap között mozog. Figyelni kell a fuvarköltségre, amit jól kell beállítani az oldaladon. Ha valamelyik termék nem megfelelő, Te is könnyebben küldöd vissza a nagykernek, mint Kínába vagy Amerikába. Ráadásul itt nem kell figyelni arra, hogy vámmentes termékértékben árulj, hisz nem lesz vámköltséged. Csak az ÁFA törvényeknek kell megfelelni.

A legnagyobb problémát ez a kérdés jelenti. Két ok miatt is. Ha nem akarsz kockáztatni, akkor bankkártyás fizetést vagy átutalást engedsz az oldaladon. Azonban Magyarország le van maradva ebben a témában. Az emberek 35-40%-a hajlandó csak bankkártyával fizetni. Inkább válasszák az utánvétes fizetést. Márpedig ha nem magyar a partnered, akkor ez nem túl életképes. Hisz a lényege veszik el a dropshippingnek. A megoldás ilyenkor az szokott lenni, hogy a terméket a nagyker Neked küldi, és Te fogod postázni. Viszont ez drágítja a szállítást, hosszabb a szállítási idő, nem utolsó sorban több munka van vele, még ha a csomagolást meg is úszod. Ezért fontos a jó termék, amit bankkártyás vásárlással is el lehet adni.

A garanciáról már volt szó. Műszaki termékeknél ezzel számolni kell. Valamint ott van a 14 napos visszafizetési garancia, amivel bárki élhet. A valóságban kevesen szoktak ezzel élni, de ha olyan terméket árulsz, amit ha megkap, nem tetszik, nem a mérete, akkor visszaküldheti. Ha minőségi gond van vele, akkor azt Te is vissza tudod küldeni a nagykernek, de ha nem az volt a gond, akkor rajtad mard, vagy akciósan majd eladod. Nem érdemes vitatkozni a vásárlókkal, mert azzal közönséget veszíthetsz, főleg, ha fórumon, értékelésben lehúz. Inkább be kell nyelni a veszteséget és visszaadni a pénzt.

A dropshippinggel sokan keresnek 10-15E dollárt havonta. Azonban ez nem az első hónapoktól van így. Idő bejáratni SEO, google, facebook, instagram reklámokkal az oldalad. Sokan több oldalt is üzemeltetnek ebben a rendszerben. A tanácsom, hogy ne úgy vágj bele, hogy holnaptól ebből szeretnél megélni. Először a mostani munkád mellett kezd el. Heti pár órával, amit a szabadidődből veszel el. Lehet hónapokig csak munkát és pénzt teszel bele, de egy idő után elkezd termelni. Egy működő modellről beszélünk. Amerikában már 20 éve kitalálták ezt, és sokan élnek belőle. De nem egyből fogsz annyit keresni, mint egy alkalmazotti státuszban. Azonban jó pár hónap után, lehet már többet fogsz vele keresni, és a legszebb, hogy tized annyi munkával.