Indíts saját vállalkozást!

Legyél független

Nem is olyan nehéz, mint gondolnád

Szeretnél anyagilag független lenni?

Mi kell a szabadsághoz?

Az alkalmazotti jogviszonynak sok előnye van. Biztonság, minden hónapban – jobb esetben – kapsz fizetést, a közösséghez való tartozás érzése, kényelem. De jól tudjuk van sok hátránya is. Nem akkor dolgozol, amikor szeretnél, nem akkor mész pihenni, amikor szükséged van rá. Minden nap megmondják mit csinálsz. Hiába szeretnél kis változatosságot, a monotonitás veszi át a terepet. Ki kell jönnöd a főnököddel, munkatársakkal. Leginkább az alkalmazkodásról szól. A lényeg, hogy egy fix pénzért elcserélsz a napodból 8-10 órát. De azt csinálod, amit szeretsz?

Vállalkozónak lenni szabadságot jelent. Magad osztod be az idődet. Annyit dolgozol, amennyit szeretnél. Nincs más főnököd, csak saját magad. Ott és onnan dolgozol, ahol azt megálmodtad. Azt csinálhatod, amit szeretsz, úgy, ahogy szeretnéd. Viszont nincs havi fix összeg. Belép a bizonytalanság érzése. Mindent Neked kell intézni, utána járni, nem csak egy adott feladatért felelsz. Tisztában kell lenni a jogi és pénzügyi szabályozással, ha nem akarsz később bajba kerülni, ezt meg kell fizetned. Cserébe élvezheted a szabadságot. De nem mindenkinek való. Vannak vállalkozó típusú emberek és vannak alkalmazott típusú emberek.

Szeretnél vállalkozni?

Ha már megfogalmazódott benned, hogy saját lábra akarsz állni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá, akkor én szívesen segítek Neked. Hogyan és miben?

Mit vállalkozzak?

Van, aki konkrétan tudja, hogy mit csinálna, de még nem volt bátorsága elkezdeni. És sokan vannak, akik vágynak a függetlenségre, de nem tudják, hogy mibe kezdjenek, mivel foglalkozzanak. Ha nincs ötleted, abban is tudok segíteni. Egy beszélgetés keretében megtalálhatjuk a Neked való vállalkozást.

Mi kell hozzá?

A vállalkozói lét elkezdése a mai Magyarországon nem túl bonyolult dolog. Még, ha így is gondolod, hidd el, sokkal könnyebb. Tudtad, hogy már online, pár perc alatt lehet vállalkozói adószámod? Hogy számos eszköz segít a digitális világban, hogy egyszerűen, viszonylag kis költségekkel vállalkozó légy? Lépésről lépésre végigvezetlek az úton.

Hogyan csináljam?

Ha meg van az ötlet, a vágy, az elhatározás, akkor már csak bele kell vágni. De hogyan? Merre indulj? Azt szoktam javasolni az ügyfeleimnek, hogy bizonyos vállalkozásokat érdemes munka mellett elkezdeni. Hisz ritka az a nyerőgép, ami egyből annyit termel, mint az eddigi fixed. Kezdj óvatosan, mellékállásban, és ha már látszik, hogy működik, vágj bele.

Mit árulok?

Most biztosan felmerült Benned, hogy szép és jó, de hogyan tudok én ebben segíteni. Miként működik? Mit is “árulok”?

A négy szem közti beszélgetésekben hiszek. Ahol minden kérdésre válasz születik. Ezért, ha segítség kell, akkor beszéljünk. A tanácsadásnak ugyan van díja, ami függ a távolságtól és az időtől, de ez a leghatékonyabb módszer.

Ha a személyes konzultációt nem tudjuk összehozni, vagy inkább írásban szeretsz kommunikálni, akkor lehetőség van arra, hogy emailben megbeszéljük, hogy mit szeretnél, és hogyan tudok segíteni. Ez olcsóbb, azonban lassabban haladsz.

Ha még csak tapogatózol. Inkább csak ötleteket szeretnél, akkor kérj hozzá anyagot. Vannak összeállítva vállalkozási ötleteim. Van kész, eladó, működő modellem, nem kell várni, csak beleülni. Rajtad múlik, hogy mikor és hogyan vágsz bele. A halogatás, azonban a tett halála.

Az én sztorim

Több, mint 20 évet dolgoztam egy multinál, vezető beosztásban, a pénzügyi szektorban. Egy nap úgy döntöttem, hogy elég volt, belevágtam az ismeretlenbe, ami életem legjobb döntésének bizonyult.

Elkezdtem vállalkozni. Az online jelenlét kiépítésében segítek, elsősorban szolgáltatóknak,  kisvállalkozóknak. Valamint szakmai tudásomat felhasználva pénzügyi és vállalkozási tanácsadást nyújtok. Szabadidőmben Csikunggal, természetgyógyászattal, stresszoldással foglalkozom.

Lakatos István

Hogyan legyek anyagilag független?

Számos módja van az anyagi függetlenségnek? Ha kihagyom a szerencse faktort, akkor az a rossz hírem, hogy a legtöbbért dolgozni kell. Semmi sincs ingyen, és olyan, hogy egy év alatt könnyű szerel meggazdagszok, csak a filmekben és a politikai életben létezik. Azonban nem egy lehetetlen cél. Amivel szerintem el lehet ezt érni:

  1. Tanulás, fejlődés
  2. Kitartás
  3. Sok munka, de olyan, amit élvezel

Szerintem az életben nem a feltétlen anyagi gazdagságot kell hajkurászni, hanem azt a fajta vagyont, ami benned áll össze, ami Te vagy, amit Te adsz az embereknek és amiből jól meg is tudsz élni. Ha így gondolod, megtalálod a szívedhez közeli munkát, amiben ki tudod élni magad, amiben nap, mint nap fejlődni tudsz, akkor biztosan sikeres leszel és egyben boldog is.

_head_office

Rólam mondták

“Istvánnal való közös munkában, ami először megfogott, hogy nagyon is rám figyelt. Az én gondolataimra, igényeimre. Jó ötletei voltak, amik megerősítettek abban, hogy én is jó úton haladok.”

B. Balázs

“Azt gondoltam, hogy kapok pár ötletet, de nagyjából újat úgy sem fogok hallani. Nagyon jót beszélgettünk, számos területre elkalandoztunk, más problémákra is kaptam megoldást. nagyon hasznos volt a találkozásunk. “

N. Tibor

Személyes tanácsadások

Amiben tudok még segíteni Neked.

Meglévő vállalkozás hatékonyság növelés

Vállalkozó vagy már? Nem úgy mennek a dolgaid, ahogy szeretnéd? Sokat dolgozol, nincs semmi szabadidőd? Nem látod a kiutat? A vállalkozásod keveset termel? Nem vagy hatékony? Átnézem a céged működését, a terveidet, megnézem hol és hogyan lehetne beavatkozni, hogy jobban menjen.

Pénzügyi coaching

Nem jössz ki a pénzedből? Nincs félre rakott pénzed? Nem tudod, hogy mások hogyan csinálják? Van pénzed, de nem tudod, hogy mibe fektess? Átnézem a pénzügyeidet, megbeszéljük, hogyan tudsz egyről a kettőre jutni. Nem termékeket értékesítek, hanem az utat mutatom be, miként kell tudatosan tervezni a pénzügyeket.

Pénz és egészség

A kettő járhat együtt is. De nagyon nehéz az egyensúlyt megtalálni. Fontos az életmód, táplálkozás, mozgás és a lélek nyugalma, azaz a stressz feldolgozása. Ha ebben van elakadásod, egy beszélgetés keretében erre is adok megoldásokat.

Hiszem, hogy mindenkinek van esélye egy olyan életre, ami napi szinten felvillanyoz, csak meg kell találni a hozzá vezető utat.