Blog

olvass élvezettel

Minden ami az online jelenléttel, vállalkozásokkal kapcsolatos, érdekes és hasznos

Magyarországon kevés vállalkozó osztja meg a sikerit, főleg anyagi volumenekkel. Ez az írás leginkább azoknak szól, akik hasonló cipőben járnak, jártak, mint én és jól jön nekik az inspiráció. Azaz arról szól, hogy lehet passzív jövedelmet létrehozni…

Alkalmazottként sokszor álmodunk egy könnyebb munkáról. Ahol mi osztjuk be az időnket, annyit dolgozunk, amennyihez van kedvünk és élvezzük ennek a szabadságnak az ízét. Ezek az álmok legtöbb esetben csak álmok maradnak…

Ha saját honlapot szeretnél arra számos lehetőség van. De melyik a legjobb és a legolcsóbb? Igazán az első kérdés, amit fel kell tenni, hogy mire van szűkséged? Csak egy bemutatkozó oldalt szeretnél, amiben pár info van a cégedről, szolgáltatásodról? 

Ha egy vállalkozás nem foglalkozik a marketinggel, akkor lemarad a többiektől. Tetszik nem tetszik a marketinggel foglalkozni kell, ha valamit el akarunk adni. Legyen az egy termék, egy szolgáltatás, egy márka, ha nem hirdetjük…

Vállalkozóként sokszor érzi úgy az ember, hogy semmire sincs ideje. Legyen az egy saját kis vállalkozás, vagy egy nagyobb cég, az idő mindig szűk keresztmetszet. Miért is van ez így? Egyrészt a vállalkozásunkat úgy éljük meg, mintha saját gyermekünk lenne. 

Mennyire fontos a weblapunk kinézete? Mennyit költsünk erre? Mik a trendek? Mire figyeljünk, ha saját magunk, vagy szakemberrel készítettünk oldalt? Minden kérdésre válaszolni fogok, de már az elején tegyük tisztába, hogy maga a megjelenés, …

Egyre többet lehet hallani azt a szót, hogy reszponzív. Mit is jelent ez pontosan? Legegyszerűbben úgy lehet megfogalmazni, hogy a honlap alkalmazkodik bármilyen képernyőmérethez. Legyen az asztali pc, tablet vagy mobiltelefon. 

Most nem a finom, mézes, habos édességekre gondolok, mint ahogy az a képen is látszik. Hanem arra a jelenségre, amivel az internetes böngészés közben egyre többet találkozunk. azaz, amint betöltődik egy oldal, megjelenik egy kis ablakban, hogy ..

Mit is takar a https kapcsolat? Legtöbben annyit tapasztalunk ebből, hogy egyes oldalaknál a “nem biztonságos” felirat jelenik meg, egy “i” betű vagy egy piros ikon, felhívva a veszélyre a figyelmet. Másik oldalon pedig szép zöld lakatocska.

Sokfajta weblapot lehet készíteni. Az egyszerű bemutatkozó oldaltól a komplikált webáruházig. Szerencsére mindenfajta honlapot készítettem már, így tudok segíteni a webes értékesítésben, megjelenésben egyaránt.