You are currently viewing Hogyan építs passzív jövedelmet?

Hogyan építs passzív jövedelmet?

Magyarországon kevés vállalkozó osztja meg a sikerit, főleg anyagi volumenekkel. Ez az írás leginkább azoknak szól, akik hasonló cipőben járnak, jártak, mint én és jól jön nekik az inspiráció. Azaz arról szól, hogy lehet passzív jövedelmet létrehozni, teremteni az interneten keresztül. És hogy mi kell mindehhez? Kitartó munka, hit és hogy olyannal foglalkozz, amit szeretsz és élvezel. Megmutatom, hogy én hogyan csináltam.

A történet valahol 2018 év elején kezdődik. Amikor is úgy döntöttem, hogy elég volt, kiégtem, nem tesz boldoggá az a munka, amit már több, mint 20 éve végzek egy multinál. Vezető beosztásban voltam, jó fizetéssel, nagy felelőséggel. Az utolsó évek már inkább hattyútánc volt, nehezen hoztam meg a döntést, hogy egy jó fizető állást otthagyjak és beleugorjak az ismeretlenbe. De egyszer csak olyan erős volt már a késztetés, az érzés belül, hogy ez nem te vagy, ezt akarod csinálni még tíz év múlva is, hisz nem tesz boldoggá és hasonlók, hogy felmondtam. Aki már átélt ilyet, tudja, hogy hihetetlen jó érzés, amikor a döntést meghozod. Egy hatalmas kő esik le a mellkasról és a felszabaduló energia szinte felrobban. Boldog vagy, olyat érzel, amit már régen nem.

De ugorjunk egy kicsit. Nem akarok senkit sem az életem történetével untatni. A lényeg, hogy hiszek abban, hogy mindennek megvan az oka és van egy sorsútunk, amit be kell járni. Lesznek dolgok, amik terelgetnek és ha észreveszed a jeleket, akkor az úton fogsz haladni. 2018 év végén váltottam ki a vállalkozóit. Közben megtaláltam, hogy mivel akarok foglalkozni. Az internet a jövő, ott kell érvényesülni és eladni. Az még nem volt teljesen kristálytiszta, hogy mit, de ötletem jó sok volt. Egész évben több tanfolyamon vettem részt és egyfolytában képeztem magam, fejlődtem. Ugyanezt tettem 2019-ben is. Ugyan hozzá kell tennem, hogy volt fő állásom. Kb. fél év pihenő után a sok megkeresés közül választottam egy olyat, ami teljesen más volt, mint amit addig csináltam, viszont tetszett a kihívás és az újdonság, amihez kellő szabadkezet is kaptam. Így fő állásban a kereskedelemmel foglalkoztam, megtanulva a márkaépítés alapjait, valamint másodállásban a webes világ fortélyait tanultam, a honlapépítéstől az online marketingen keresztül, az automatizált rendszerekig. 2019 jó sok sikert hozott. A vállalkozásom már pénzt termelt, ugyan nem sokat, de jó egymillió forint nyereséggel zártam. Nagyon jó tanuló út volt, ahhoz, hogy 2020-ban nagyobb sebességre kapcsoljak. Pont a háromszorosát tűztem ki célként, mint a megelőző évben. Voltak projektek, amik nem jöttek be, de az út kitisztult, hogy mi az, ami minden szálon összeáll. Hozzáteszem, hogy ebben az évben is végig megvolt a fő állásom, és mindezt mellette tudtam végezni, felépíteni. És akkor nézzük a részleteket:

Míg 2019 inkább az útkeresésről szólt, hogy mi lesz az, ami működik az ötletek közül, addig 2020 már inkább az alapok lefektetéséről és azok megerősítéséről szólt. Ami fontos volt számomra, hogy olyan dologgal foglalkozzak, ami érdekel, amit szeretek, amiben tudok fejlődni és tényleg élvezettel végzek. Sokszor nem is olyan könnyű mindezt megtalálni, de nekem végül is nem okozott nagy gondot. Mivel volt több hobbim is, így azt választottam, aminél láttam azt, hogy másokat is érdekelhet, ha megosztom a tudásom. Nálam ez egy kínai rendszer a csikung volt. Régóta foglalkozom vele, sokat tanultam róla és Magyarországon még kevésbé ismert, mint a jóga. Ezért egyfajta küldetéstudat is vezérelt, hogy népszerűsítsem. 2019-ben elkészítettem egy honlapot, tettem fel rá ingyenes csali anyagokat és két tanfolyamot is. Majd elkezdtem népszerűsíteni a jól ismert közösségi médiákban. A megszerzett ismereteimet, mint honlapkészítés, online marketing jól tudtam itt is érvényesíteni. Év végére látszott, hogy érdekli az embereket, van egy réteg, aki szívesen ismerkedik ezzel a keleti mozgáskultúrával. Így 2020 év elején végig gondoltam, hogy mit tehetek azért, hogy hobbiból, nálam már életformából, annak megosztásából és tanításából legyen egy profitábilis vállalkozás. Jött a tervezés, a határidők szabása saját magamnak és a munka, amit bele kellett tenni. Az első negyedév leginkább erről szólt.

Sokan úgy gondolják, hogy egy hobbiból nem lehet megélni. Én úgy vélem, hogy bármiből lehet pénzt keresni. Kérdés csak az, hogy miként állunk hozzá, mennyire vagyunk kreatívok és mennyire hiszünk benne. Én úgy vágtam bele, hogy mivel szeretem és kedvelem, amit csinálok, ha nem keresek vele egy árva pennyt sem, akkor is megéri, mert az ismeret átadásával adok a világnak valamit. Ha meg még pénzt is termel, és miért ne termelne, akkor meg külön öröm. Amibe energiát teszünk, az energiát termel. Ebben hiszek és egyre inkább.

Ugyan jött egy olyan esemény, ami a legtöbb induló vállalkozást megállított, vagy felborította. De még az évek óta működő vállalkozásokat is padlóra fektette, nem torpantam meg, továbbra is belefektettem a pénzt és költöttem, mert hittem abban, hogy ez működni fog. Elindítottam az április kampányt. Hirdettem a google-n, facebook-on és egyre nagyobb közönségem, egyre több feliratkozóm lett. Amiből elindultak a vásárlások is. Folyamatosan fejlesztettem, profi stábbal forgattam, majd kampányoltam. El is ment a nyár, úgy hogy két-három hetente kerékpár túráztam mellette a családdal, utaztunk, kirándultunk. Majd az őszi kampányokara még nagyobb hangsúlyt fektettem, aminek meg is lett az eredménye.

Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, hogy minőségi és igényes munkával találkoztak, hatásos a módszer és köszönik. Mindez nem csak örömmel tölti el az embert, de a hitét is erősíti abban, amit végez. Év végégre több, mint 3000 ember végezte el az ingyenes képzésem, és több, mint ötszázan vásároltak. A kitűzött célt duplázva teljesítette a vállalkozás. Így azt mondhatom, hogy nem csak lelkem melegítette a sok pozitív visszajelzés, hanem a befektetett energia, energiát termelt, így bizonyított a módszer. Azaz, ha hiszel magadban, megálmodsz egy célt, majd teszel érte, tanulsz és fejlődsz, dolgozol rajta, kreatív vagy, akkor bármit elérhetsz.

Mindez az ember önbizalmát is növeli, hisz nyugodtan mondhatom, hogy egyedül találtam ki és egyedül valósítottam meg. Saját márkát építettem, követtem a tanult trendeket, marketing fogásokat és használtam a fizetős rendszereket. Nem dicsekvésnek szántam ezt az írást. Remélem senki nem azt olvassa ki belőle, hogy látjátok milyen kis ügyes vagyok? Arról szól, hogy higgy az álmodban, járj utána, legyen erőd tanulni és fejlődni. Ne keresd a kifogásokat, hogy nincs időm, pénzem, ötletem. Időt mindig lehet találni, csak el kell mástól venni. Személy szerint nem néztem sorozatokat, tévét esténként, hanem 4-5 órát dolgoztam a saját vállalkozásomon. Lehet ez elsőre rémisztő, de ha olyannal foglalkozol, ami felvillanyoz, ami új ötleteket teremt, ami olyan ajtókat nyit ki benned, ami számodra is új, akkor élvezettel fogod a fárasztó munkát is végezni, mert látni akarod, hogy mi lesz belőle. Ha az a kifogás, hogy nincs pénzed, akkor erre azt tudom mondani, hogy pár százezer forintból mindez felépíthető. Kevés tőlével is el lehet indulni. Valamint kezd el az álmod főállás mellett megvalósítani, és ha működik, akkor szabadíts fel újabb időt.

Mindenki maga dönt a sorsáról. Ha szakmai tanács kell és bele szeretnél vágni, akkor tudok segíteni. Ha nem szeretnél mindent megtanulni, de szükség van egy honlapra, pénztermelő rendszerekre, akkor keress nyugodtan.

Boldog Új Esztendőt kívánok.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Köszönöm a megosztást!

Vélemény, hozzászólás?